Προσφατα
.

17.6.14

Μπατάραμε

του Γιάννη Λαζάρου
Τι θα παίξουν τα παιδιά μια Κυριακή στο Λαύριο; Τον μπαγλαμά τους; Τα πρίτσαλα*; Δεν περνάς κυρά Μαρία; Πινακωτή-Πινακωτή; Πούν’το πούν’το το δαχτυλίδι; Κλέφτες κι αστυνόμους; Το πουλάκι τους; Όλα δείχνουν το τελευταίο μιας και από οράματα σκίζουν. Συνάμα με τις φαντασιώσεις τους θα φτιάξουν και ένα μανιφέστο δίνοντας στην συνεύρεση για την ομαδική παλινδρόμηση της χειρός, μία σοβαρότητα που αρμόζει μόνο σε ένα κεντροαριστερό κόμμα, όπως το Ποτάμι. Συνδράμουν με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη της Ελλάδας αφού μετά την δήλωση του υπουργού Βορίδη ότι «η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή θα είναι ο κεντρικός άξονας του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα» το αποτέλεσμα του πρώτου συνεδρίου του Ποταμιού θα το πάρουμε σε βαζάκια, θα το καταψύξουμε για να γεμίσει όλη η Ευρώπη το σπάνιο είδος «μαλάκα» που μόνο στην Ελλάδα πλέον ευδοκιμεί. 
Πέρα όμως από τους χορτάτους πισινούς που θα κάνουν τις βουτιές τους στα ζεστά νερά του Ποταμιού με την λίμπιντο φορτωμένη σε σάκους πλάτης, έχουμε και τον αφράτο πισινό του Τσίπρα που σε παρέμβασή του στην Ανανεωτική Αριστερά της Αριστεράς Πλατφόρμας του Αριστερού Σύριζα όπου είπε τον μοναδικό σκοπό που έχει ο Σύριζα στην πολιτική σκηνή της χώρας: «Κάν'το όπως το ΠΑΣΟΚ το 1974-1981 και όχι όπως η ΕΔΑ το 1958-1961». Εκείνο που παρέλειψε να μάς πει ο γνώστης της ιστορία της Αριστεράς είναι το ότι η ΕΔΑ το 1958-1961 πέτυχε αυτό που πέτυχε αντιμετωπίζοντας το νεογέννητο παρακράτος εντόπιων και αμερικανοεγγλέζων συμμάχων Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ του 1974-1981, που ερχόταν στην εξουσία, ήταν ένα δημιουργημένο παρακράτος. Η νέας κοπής εντόπιοι παρακρατικοί, λοιπόν, με την στήριξη αμερικανοευρωπαίων ανήκουν στον Σύριζα και τραβούν τον δρόμο που χάραξε το παρακρατικό ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι σήμερα. Η κρίση ειλικρίνειας που επέδειξε ο Τσίπρας μάς αποδεικνύει τον ρόλο ύπαρξης του κόμματός του απ’ την εποχή που λάλαγαν οι φυσαρμόνικες καλώντας τις νοικοκυρές σε μια δημιουργημένη αριστερά για να στηρίζει το σύστημα. 
Η μέγιστη απόδειξη του δεκανικιού αυτής της τραβεστί αριστεράς που 40 χρόνια τώρα δουλεύει υπογείως για να φθάσει σήμερα να παίζει τις ζωές Ελλήνων ως πιόνια παρέα με δηλωμένους και συγκαλυμμένους παρακρατικούς, είναι η δηλώσεις το υποκομματιδίου του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ (1974-1981) , που λέγεται ΔΗΜΑΡ. Στο τραπέζι με διαπραγματεύσεις εκ νέου με την κυβέρνηση αποζητά η ΔΗΜΑΡ, η οποία μέσω του βουλευτή της Χατζησωκράτη μάθαμε πώς «Κανένας πρωθυπουργός ή κάθε κυβέρνηση θέλει να μειώσει τους μισθούς και να κόβει συντάξεις, αλλά το πρόβλημα αυτό γίνεται κάτω από μία ανάγκη». Λάδι η κυβέρνηση για την ΔΗΜΑΡ για όλες τις απολύσεις, τις μειώσεις και την ανεργία. Είναι η ανάγκη που κάνει την κυβέρνηση να σε σκοτώνει και όχι η δουλικότητά της απέναντι στα ξένα αφεντικά. Ωραίο συγχωροχάρτι έδωσαν οι πρώην αριστεροί και νυν κεντροαριστεροί στην δεξιοδεξιοτάτη κυβέρνηση. Θα αναμείνουν κι αυτοί για τα ανάλογα υπουργεία δίνοντας την στήριξη τους για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κυβέρνηση αφού λόγω ανάγκης για σταθερότητα δεν είναι σωστό να πέσει ο ναζισμός από τον θρόνο του. Ανάγκη και κόψιμο λοιπόν έχετε όλοι εσείς οι αριστεροπουλημένοι για συνεχή βόλεψη και όχι ο λαός που απέμεινε να σας ακούει αποσβολωμένος. 
Εφόσον λοιπόν, θαυμαστής του ΠΑΣΟΚ είναι ο Σύριζα και στήριξη έχει ως συγκυβέρνηση από την ΔΗΜΑΡ, καλώς πράττει ο Βενιζέλος του 8% και έδωσε εντολή στους πασοκικούς υπουργούς του να δίνουν λόγο μόνο σε αυτόν και όχι στην ίδια την κυβέρνηση. Ως παιδί του ΠΑΣΟΚ 1974-1981 ο Βενιζέλος είναι ορκισμένος στην Δημοκρατία και το 8% είναι για αυτόν ένα ποσοστό τόσο πλειοψηφικό που τον κάνει απευθείας πρωθυπουργό της Ελλάδας. 
Συμμετέχοντας στο δράμα του αριστερού Αλέξη που του την βγήκε αριστερότερα το αριστερό Τσακαλώτο και ενώ ο κόσμος συνεχίζει να πεθαίνει καθημερινά, μπορούμε να αναφωνήσουμε όλοι μαζί συμπαραστεκόμενοι στον αυριανό αριστερό πρωθυπουργό: «Χεστήκαμε κι η πλατφόρμα μπατάρισε κεντροαριστερά».- 

*Πρίτσαλα : Το γνωστό παιδικό παιχνίδι που γνωρίζετε ως κεραμιδάκια.



Εκπομπή 17-6-2014

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια