Προσφατα
.

20.6.14

Βαρβαριστάν

του Γιάννη Λαζάρου
Το μεγαλύτερο κινέζικο μαγαζί της Ευρώπης έγινε η Ελλάδα. Βγάλτε τους κίονες και βάλτε χάρτινα φαναράκια. Τέτοιες υποκλίσεις σε Κινέζο αξιωματούχο είχαν να δουν οι Κινέζοι από την εποχή της Δυναστείας των Μινγκ. Ο Σαμαράς τα έδωσε όλα και από την χαρά του λίγο έλειψε να αλλάξει όνομα στην Ακρόπολη και να την βαπτίσει «Μικρό Σινικό Τείχος». Μέχρι και τμήμα Κινέζικων Σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο υποσχέθηκε στο αφεντικό που άρχισε να μοιράζει κινεζοδόλαρα. Το πιάσαμε το υπονοούμενο: Οι πρώτες χορηγίες στα ελληνικά πανεπιστήμια θα είναι από κινέζικες εταιρείες. 
Μεγάλες συμφωνίες κλείστηκαν. Οι Κινέζοι επένδυσαν σε ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες απλά θα κάνουν τον μεταφορέα κινέζικων προϊόντων στην Ευρώπη μέσω Πειραιά. Μέχρι και στο υπουργείο Ναυτιλίας επένδυσαν (αγόρασαν είναι το σωστό) και από την χαρά του ο Βαρβιτσιώτης θα ντύνεται από αύριο με την κίτρινη κολλητή φόρμα του Μπρους Λι. Έβαλαν στο παιχνίδι κινέζικες τράπεζες και κινέζικες μεσιτικές εταιρείες να φάνε κι αυτές από τα συντρίμμια της Ελλάδας και έκλεισαν συμφωνίες με θυγατρικές Ευρωπαϊκών συμφερόντων να απλώσουν τα κινέζικα πάνελ φωτοβολταϊκων σε ό,τι έμεινε ακόμα παρθένο. 
Δεν ξέχασαν να δώσουν και κάτι ψιλά στον Μπαρμπά - Γιάννη Μπουτάρη να εξάγει τα κρασάκια του στους Κινέζους έναντι 50 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια. Πέντε χρόνια Δήμαρχος και πέντε χρόνια χρηματοδοτούμενος επιχειρηματίας. Αυτή κι αν είναι αξιοκρατική «ανάπτυξη». 
Πέρα από την τραγική πλάκα της κατάστασης με τον βαψομαλλιά Κινέζο πρωθυπουργό και τον Σαμαρά σε ρόλο Μανδαρίνου, τα κινέζικα κοντέινερ θα αρμενίζουν προς την Κινέζικη Πύλη της Ευρώπης (όπως βάφτισε την Ελλάδα, ο Σαμαράς) και οι βαρκούλες των Ελλήνων καθημερινά θα χάνονται από τα παλιρροϊκά κύματα της ανάπτυξης. Σε μια ελληνική δημοκρατία made in China με τα χείριστης ποιότητας πολιτικά υλικά μόνο τέτοια θα βλέπουμε συνεχώς. Από πάνω θα έχουμε τους βορειοβαρβάρους, από δίπλα θα έχουμε τους κινεζοβαρβάρους και στο κέντρο ως εντολοδόχους αυτών τους βαρβαροβαρβάρους. Δεν σώνεται η κατάσταση από πουθενά. 
Made in China και η ελληνική δικαιοσύνη, που δεν χρειάζεται να δούμε άλλα μετά τα χθεσινά για να καταλάβουμε ότι ακόμα κι αν σε σφάξει πασόκος πολιτικός στον ύπνο δεν φέρνει καμία ποινική ευθύνη διότι είναι πασόκος. Πλέον το αλάθητο δεν το έχει μόνο ο Πάπας παγκοσμίως, το έχει και ο Πασόκος με την βούλα της δικαιοσύνης. 
Ποιος να περιμένεις να σε σώσει από όλο αυτό; Η made in China ελληνική «Αριστερά»; Το έχουμε καταλάβει ότι μέσα σε δύο μόλις χρόνια οι αριστεροκινέζοι της Ελλάδας κατάφεραν αυτό που δεν κατάφερε Μεταξάς, Παπανδρέου (παππούς), Πλαστήρας, Παπαδόπουλος, Καραμανλής, Παπανδρέου (μπαμπάς). Μέσα σε δύο χρόνια οι αριστεροί Έλληνες made in China, οι οποίοι βολόδερναν επί χρόνια σε κουλτουριάρικα στέκια φιλοσοφώντας με την ελπίδα να πηδήξουν, πήδηξαν όλη την ιστορία του χώρου σε χρόνο ρεκόρ. Ό,τι κατάφερε έναν αιώνα να ζήσει , ήρθαν οι αναμορφωτές, μεταρρυθμιστές, νεωτεριστές και ως εκ γενετής βάρβαροι το εκτέλεσαν χωρίς ίχνος οίκτου. Αυτή άλλωστε ήταν η εντολή τους: Σκοτώστε το από μέσα γιατί οι επιθέσεις απέξω το ισχυροποιούν. 
Τώρα σαν τους Κινέζους στους ορυζώνες κοιτάμε ο ένας τον άλλον με την λάσπη μέχρι το γόνατο περιμένοντας ποιος θα πει το «Φθάνει πια» ή ποιος θα είναι ο πολλοστός που θα αυτοπυρποληθεί ειρηνικά σαν μοναχός βουδιστής. Κανείς μας δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα ενάντια στους εισαγόμενους και εγχώριους βαρβάρους, διότι στους ορυζώνες δεν μάς έσυρε καμία στρατιά βαρβάρων με τη βία αλλά από μόνοι μας πήραμε θέση «σαν έτοιμοι από καιρό». Λες και χρόνια αναμέναμε να αποχαιρετίσουμε την Ελλάδα που φεύγει αφού με πρωτοφανές πάθος κατάπιαμε το χρυσωμένο χάπι πως οι βάρβαροι ήταν η μόνη λύση.- 

Εκπομπή 20-6-2014

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια